PRIJAVA ZA KREDITKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 27.05.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Zašto se porezi razlikuju od zemlje do zemlje?

Što su porezi?

Porezi su jedan od prihoda države te su jedan od najvažnijih izvora javnih prihoda. To je oblik prisilnog davanja koja država nameće, koji nema izravnu protučinidbu i nije namjenski usmjerena. Porezi se razlikuju od države do država, no postoji nekoliko poreznih oblika kje imaju presudnu ulogu u svim poreznim sustavim, a to su porez na dohodak, porez na dobit, porez na dodanu vrijednost, porez na imovinu, porez na promet, porez na plaće, porez iz plaće, trošarine, pristojbe, doprinosi, tarife i prirezi. Porez na dobit iznosi ili 10% ili 18%, ovisno o tome koliki je končanu dobit imalo poduzeće u toj kalendarskoj godini. Ukoliko je dobit do 1 milijuna eura, primjenjuje se porez na dobit od 10%, ukoliko je dobit veća od 1 milijun eura, primjenjuje se stopa poreza na dobit od 18%. Porez na dodanu vrijednost kod nas iznosi 25%. Trošarine su poseban oblik poreza na promet, te se oporezuju alkoholni, duhanski i energetski proizvodi. Prirezi je vrsta poreza grada ili neke općine, te se razlikuje od jednog grada ili općine do drugog.

Kakvi se porezi dijele?

Porezi se dijele na subjektivne i objektne. Subjektni porez ne porez koji se odnosi na pojedinca, a to može biti na primjer porez na dohodak pojedinca. S druge strane, objektni porez se odnosi na sam objekt, te to može biti primjerice porez na neki dio imovine. Porezi mogu biti neposredni odnosno izravni, te posredni odnosno neizravni. Neposredni porez je porez s kojim se izravno oporezuje poreznog obveznika koji je ujedno i porezni destinator. Posredni porez je porez u kojemu su porezni obveznik i porezni destinator dvije različite osobe, a to se naziva prevaljivanje poreza. Specifični porez se plaća po jedinici proizvoda, dok se ad valorem porez plaća u postotku od iznosa porezne osnovice. Proporcionalni porez je porez kod koje rast porezne stope i porezne osnovice je jednak. Dok progresivni porez raste brže od porezne osnovice, a regresivni porez raste sporije od porezne osnovice. Paušalni porez se plaća po već unaprijed utvrđenom iznosi i njegova visina ne ovisi o samom ponašanju poreznog obveznika.

Kakvi su porezi kod nas i u inozemstvu?

Zasigurno ste primijetili ako ste bili u inozemstvu, i pogledali ste na račun kojeg ste dobili od trgovca u trgovini kako njihova stopa poreza na dodanu vrijednost je znatno manja od naše stope PDV-a. Na ovo se mnogi počinju pitati zašto se porezi razlikuju od jedne države do druge države, Razlog k tome je zato što svaka zemlja naplaćuje porez prema već unaprijed određenim svojim odredbama i zakonima koji u njima i vrijede. Zbog toga su porezne stope i vrste poreza različite od zemlje do zemlje. Svaka zemlja ima slobodu sama odrediti stopu poreza i koje se vrste poreza nametati svojim građanima. Isto kao što krediti koje možete ugovoriti kod različitih banaka nisu jednaki, tako ni porezi u drugim zemljama nisu jednaki kao našim porezima. Mnoge države imaju zamršene zakone i porezne sustava, te je porezni teret neujednačeno raspodijeljen na razne ekonomske skupine unutar same zemlje, zbog čega se niti ne mogu lako uspoređivati porezni sustavi među raznim zemljama.

Brza isplata kredita

Dođite do novca već za 15 minuta od uspješne prijave. Brzi krediti, brze pozajmice i brzi zajam uz jednostavnu online prijavu od kuće!

         
Ocjena: 4.5 / 5 (221 ocjena)