PRIJAVA ZA KREDITKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 15.07.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je hipoteka

Hipoteka i njeno podizanje

Hipoteka će u bankarskoj praksi poslužiti kao instrument osiguranja, dok će se u hipotekarnom pravu ona definirati kao raspolaganje takozvanim izvjesnim udjelom ili interesom u nekretninu, ili u neku drugu imovinu koja će služiti kao osiguranje za isplatu duga. Banke će često tražiti hipoteke za osobne kredite, a razlog tome je zaštita od mogućeg neplaćanja anuiteta ili kreditne obveze. Uz pojam hipoteka, često možemo vidjeti i pojam fiducija, no važno je naglasiti kako se radi o sličnim ali ipak različitim modelima kreditiranja.

Prilikom podizanja hipoteke, korisnik kredita će i dalje moć raspolagati svojom imovinom, dok kod fiducije to nije slučaj. Danas svaka banka nudi hipotekarne kredite, a oni omogućuju zajmoprimcu da dođe do tražene likvidnosti, pritom dalje raspolagaajući tom imovinom dok se vrši otplata kredita. Hipoteke se najjednostavnije mogu opisati kao zalog na nekretninu gdje je cilj pribaviti određeni novčani iznos ili isto tako zajamčiti plaćanje. Kada određene osoba ne može platiti gotovinom kupnju nekretnine, ona će se odlučiti za navedenu vrstu kredita

Hipoteka i fiducija

Današnji stambeni krediti će se odobravati prema nekoliko različitih osnova: Na temelju stambene štednje, na temelju stambenog pologa, na temelju depozita ili prema kombinacijama. Ovdje je važno napomenuti razlike između hipoteke i fiducije. Hipotekarni kredit se odobrava prema procijeni vrijednosti određene nekretnine i korisnik će ostati vlasnikom. Ovdje će nekretnina biti pod financijskim terećenjem dok se kredit u konačnici ne otplati. Fiducijalni kredit će isto tako procijeniti vrijednost određene nekretnine, no u ovome slučaju banka se upisuje na nekretninu dok se kredit ne otplati do kraja.

Prema viđenome, možete zaključiti kako je hipoteka bolja opcija kreditiranja, iako ona sa sobom donosi rizik od gubitka nekretnine ukoliko otplate nisu uredne. Hipoteka se može opisati kao dugoročni kredit (u trajanju do 30 godina) i prve godine njene otplate su teže dok se rate postepeno ne krenu smanjivati. Prije nego se odlučite za opciju između dva navedena kredita, najbolje bi bilo da odradite savjetovanja s osobnim bankarom ili financijskim stručnjacima koji će vas bolje uputiti u prednosti ili mane određenog kredita.

Hipoteka i njena otplata

Mnogi se boje hipoteke, no realnost je da ona nudi mnoge prednosti. Hipoteka nam donosi veći iznos kredita u odnosu na druge, njena otplata je uz fiksnu kamatnu stopu, ona može ponuditi opciju financiranja i vlastitih projekata za koje ne postoji kreditna ponuda. Važno je naglasiti kako će različite banke ponuditi i blago različit oblike hipotekarnog kredita, stoga je od velike važnosti da odaberete ono što je vama najisplativije. Danas se hipoteka koristi za razno razne namjene, a razlog tome kredit koji nudi veću svotu na dugoročnu otplatu.

Da li se isplati uzimati navedeni kredit? Hipotekarni kredit je dobra opcija za sve one koji žele svoju vlastitu nekretninu bez previše razmišljanja. Po procjenama financijskih stručnjaka, ona vas može izaći jeftinije na dugoročnu otplatu nego da sada plaćate najam nekom najmodavcu. Hipotekarni krediti zaista mogu biti od velike pomoći, no važno je naglasiti kako bi se prije konačne odluke trebali detaljno savjetovati sa svojom bankom ili financijskim stručnjakom.

Brza isplata kredita

Dođite do novca već za 15 minuta od uspješne prijave. Brzi krediti, brze pozajmice i brzi zajam uz jednostavnu online prijavu od kuće!

         
Ocjena: 4.7 / 5 (384 ocjena)