PRIJAVA ZA KREDITKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 15.04.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako do kredita za nekretninu?

Da li se isplati uzimati kredit za nekretninu?

Čvrsto stojite pri odluci da želite riješiti vlastito stambeno pitanje. Pronašli ste već odgovarajuću kuću ili odgovarajući stan na idealnoj lokaciji, zadovoljni ste sa svime, i pitate se kako si ju priuštiti? Kod kupnje nekretnine, imamo dva ograničavajuća čimbenika – raspoloživ novac, i mogućnost podizanja kredita u određenom iznosu. Kredit za nekretninu ne mogu dobiti svi, a upravo je on nužan ako želimo imati budući dom. Da, podizanje stambenog kredita je veoma dugotrajan, zamoran i često zbunjujuć proces koji traži puno vremena i volje s vaše strane.

Kako znati koji kredit za nekretninu je najbolji? Prije ovako velike životne odluke, financijski stručnjaci savjetuju da razmotrite više opcija i da odaberete onu koja je vama najisplativija. Uz stambeni kredit, dobro je pogledati što nude i nenamjenski krediti koji vam daju nešto više financijske slobode i jednostavniju realizaciju. Kako krenuti u proces realizacije ostvarenja kredita za nekretninu? Prvi korak se odnosi na pregled ponuda i zakazivanja termina s osobnim bankarom kako bi izvidjeli svoje realne mogućnosti.

Što donosi kredit za nekretninu?

Kredit za nekretninu možemo opisati kao namjenski kredit i riječ je o stambenom kreditu. Ovo znači da namjena kredita traži pravdanje prije korištenja njegovih sredstava. Banka će u ovom slučaju klijentu dati na raspolaganje odobreni iznos kredita uz vid i namjenu kako se on može potrošiti. Koju namjenu ima kredit za nekretninu? Namjena navedenog kredita može biti: Kupnja nekretnine, izgradnja ili dovršavanje nekretnine, dogradnja ili rekonstrukcija nekretnine, adaptacija nekretnine, legalizacija nekretnine ili refinanciranje postojećeg stambenog kredita. Najčešće će se ovakvi krediti odobravati uz upis hipoteke, odnosno založenog prava odabrane banke na vašu nekretninu.

Nekretnina koja se može upisati kao zalog je obično kuća ili stan čija će se kupnja financirati iz stambenog kredita, no to može biti i druga zamjenska nekretnina koja ima odgovarajuću vrijednost. Važno je naglasiti kako stambeni kredit predstavlja dugotrajniju kreditnu obvezu, i on se kao takav može ugovoriti i na rok otplate u trajanju od 30 godina. Danas se navedeni kredit može ugovoriti uz fiksne kamatne stope u razdoblju od 3 do 15 godina. Stambeni kredit za kupnju buduće nekretnine predstavlja oblik namjenskog kredita gdje se novac odobrenog kredita doznačuje u korist prodavatelja određene nekretnine. Popratne troškove kredita poput procjene nekretnine, javnog bilježnika, osiguranja i porez uglavnom će podmiriti kupac, točnije, korisnik odobrenog kredita od svojih vlastitih financijskih sredstava.

Kako se dobiva kredit za nekretninu?

Prije nego se krenete veseliti kupnji buduće nekretnine, najprije morate zadovoljiti kriterije koji su vezani za vašu kreditnu sposobnost. Kupac buduće nekretnine će zadovoljiti kriterije za kreditnu sposobnost ako ostvaruje određena redovita mjesečna primanja koja su u iznosu sume anuiteta i neopterećenih primanja koja su dovoljna za pokrivanje minimalnih životnih potreba. Visina neopterećenih primanja koja su potrebna za život ili socijalni minimum je uvjetovan preko Ovršnog zakona, ali on će ovisiti i o politici poslovanja određene banke.

Ako visinom primanja zadovoljavate potencijal za kredit za nekretninu, banka će tada detaljnije ocijeniti daljnju kreditnu sposobnost. Ono će podrazumijevati kontrolu urednosti izvršavanja vaših postojećih obveza prema financijskim institucijama, solventnost poduzeća u kojemu radite, status vašeg zaposlenja, duljina radnog staža i ostalo. Kredit za nekretninu ne mogu podići klijenti koji su stariji od 67 godina. Nakon navedene procjene, slijedi provjera buduće nekretnine i ona se procjenjuje, dogovara se realizacija kredita, dostavljate potrebnu dokumentaciju, biraju se instrumenti osiguranja za nekretninu i kredit, nekretnina se upisuje u gruntovnicu, slijedi isplata kredita na račun prodavatelja nekretnine, mijenja se vlasnički list nekretnine.

Brza isplata kredita

Dođite do novca već za 15 minuta od uspješne prijave. Brzi krediti, brze pozajmice i brzi zajam uz jednostavnu online prijavu od kuće!

         
Ocjena: 4.9 / 5 (393 ocjena)